jordgubbs protein cheesecake
En fruktansvärt god samt hälsosam cheesecake.

Botten:
1, 1/4 dl mandelmjöl
3/4 dl riven kokos
1,5 msk kokosolja
1,5 msk stevia
Fyllning:
400g kvarg
150g cream cheese 12%
1 ägg, 1 äggvita
1,5 msk limejuice
rivet skal av en lime
1 skopa proteinpulver (helst vanilj)
2 msk stevia
Toppingen:
200g jordgubbar
2 msk chiafrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ingridienserna till bottnen. Tryck sedan ut den i en form
(24cm i diameter.) Grädda bottnen i ca 10min. Blanda fyllningen och mixa den till en slät massa.
Häll sedan fyllningen i pajformen och grädda alltihop i 30-35 min. Under tiden mixar du jordgubbarna
och blandar med chiafröna. Sedan brer du över toppingen på kakan och ställ kallt över natten. Voila!

Kommentarer
Rebecca
Verkar supergod. Går den att göra utan proteinpulver? Kan det bytas ut mot något annat?
Rebecca
Svar:
silverett.blogg.se
Trackback